Amennerrasulü Okunuşu Türkçe Meali Arapçası Ve Faziletleri

Amennerrasulü Okunuşu Türkçe Meali Arapçası Ve Faziletleri

Amennerrasulü Okunuşu Türkçe Meali Arapçası Ve Faziletleri


amenerrasulü,amenerrasulü arapça,amenerrasulü tefsiri,amenerrasulü anlamı,amenerrasulü türkçe meali,amenerrasulü duası arapçası,amenerrasulü duası,amenerrasulü arapça oku,amenerrasulü kaçıncı cüzde,amenerrasulü dinle mahir,amenerrasulü ezberle,amenerrasulü fazileti,amenerrasulü fazileti ve sırları,amenerrasulü haşr suresi,

Amennerrasulü Suresi  Arapçası 


Amennerrasulü Suresinin Arapçası

Amennerrasulü Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
285- Amenerrasulü bima ünzile ileyhi mirrabbihi vel mü'minun, küllün amene billahi vemelaiketihi ve kütübihi ve rusülih, la nüferriku beyne ehadin min rusülih, ve kalu semi'na ve ata'na gufraneke rabbena ve ileykelmesir.
286- La yükellifullahü nefsenilla vüs'aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet, rabbena latüahızna innesiyna ev ahta'na, rabbena vela tahmil aleyna ısran kema hameltehü alelleziyne min gablina, rabbena vela tühammilna, mala takatelena bih, va'fü anna, vağfirlena, verhamna, ente mevlana fensurna alel gavmil kafiriyn.


Amennerrasulü Türkçe Meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
285- Peygamber, Rabb'inden ne indirildi ise ona îman getirdi, mü'minler de, her biri "Allah'a ve melâikesine ve kitaplarına ve peygamberlerine: peygamberlerinden hiç birinin arasını ayırmayız diye" iman getirdiler ve şöyle dediler: semi'na ve eta'na, gufranını dileriz ya Rabbena! sanadır gidiş.
286- Allah kimseye vüs'unden öte teklif yapmaz, herkesin kazandığı lehine yüklendiği aleyhinedir, ya Rabbena! eğer unuttuk veya kasdımız bize bizden evvelkilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme, ya Rabbena! hem de bize takatımız olmayanı yükletme, ve bizden günahlarımız af buyur ve bizlere mağfiretini reva, rahmetini atâ kıl, sensin mevlâmız, bizi mansur buyur artık seni tanımayanlara karşı, kahrolsun kâfirler.

Amennerrasulü Faziletleri

 Amennerresulü okunan eve 3 gün şeytan girmez.
2 – Okuyan Allah (.c.c)’ın sevgisini kazanır.
3 – Allah (.c.c)’ın himayesine girer.
4 – Okuyana ferahlık verir. Bütün arzuları ayağına gelir.
5 – Yatsıdan sonra okuyan geceyi ibadetle geçirmiş gibi sevaba nail olur.

Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:
“Bakara sûresinin sonundaki iki âyeti (Âmenerresûlü-yü) geceleyin okuyana, bunlar ona kâfidir.”
“Bakara sûresinin başından dört âyeti, Âyet-ül Kürsî’-yi ve bunu takip eden iki âyeti ve sûrenin sonunda bulunan üç ayeti kim okursa ona ve ehline o gün şeytan yaklaşamaz, kötü olan hiçbir şeyle karşılaşmaz. Bu âyetler deliye okunursa Allahü Teâlâ’mn izniyle iyileşir.”
“Allahü Teâlâ, gökleri ve yeri yaratmadan iki bin yıl önce bir kitab yazdı ve o kitabdan iki âyet indirerek Bakara sûresini bu iki âyetle kapadı. Bu iki âyet, bir evde üç gece okunmazsa, Şeytan o eve yaklaşır.”
“Âmenerresûlü’yü öğrenin!.. Kadınlarınıza, çocuklarınıza da öğretin. Çünkü bunlar hem Kur’ân-ı Kerîm, hem de duâdır.”
“Dört şey Arş-ı a’zam altındaki hâzineden indirildi. Fâtiha, âyet-el-kürsî, Âmenerresûlü, Kevser sûresi.” Hazret-i Ömer buyurdu ki:
“Akıllı kişi Bakara sûresinin sonunda bulunan âyetleri (Âmenerresûlü) okumadan uyumaz.”
Hazret-i Ali buyurdu ki: “Bakara sûresinin sonundan üç âyet-i kerîmeyi okumadan uyuyan bir kimseye ben akıllı diyemem.”
İmâm-ı Nevevî buyurdu ki: Bu âyet-i kerîmeleri okumak geceyi ihyâ etmeye kâfidir. Bazıları da, kötülüklerden korunmasına kâfi gelir demişlerdir.
İbni Âbidîn buyuruyor ki:
“Defin bittikten sonra, birkaç dakika etrafmda oturup veya çömelip, sessizce Bakara sûresinin başmı ve sonunu okumak meyyit için duâ ve istiğfâr etmek müstehabdır.”
Abdullah ibni Mes’ûd buyurdu ki:
“Resûlullah efendimize Mi’rac’da üç hususi şey verildi. Birincisi beş vakit namaz. İkincisi, Âmenerresûlü, ü-çüncüsü ümmetinden Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmadan ölenlerin günahlarına şefaat etme.”
Allâme Bedreddin Aynî buyurdu ki:
“Amenerresûlüyü okuyanlar için, bu âyetler, gece ibâdet, vird ve zikr yerine geçer. Sevâb ve fazilet olarak yeter. O gece, olması muhtemel âfetlerden, şeytanın, insanların ve cinlerin şerrinden korur.”
(Âmenerresûlü- Bakara sûresi 285-286. âyetleridir.)

Amennerrasulü Suresi Videosu



Yazar Eğlen Radyo

Sizlerin dini ve islami yönden gelişmeniz ve eksikliklerinizi gidermeniz için yazılar yazmaktayım,sitemizi sizler için geliştirmekteyim.Sitemden hiçbir şekilde maddi gelir sağlamamaktayım.Derdim insanların islami yönden eksikliklerini gidermek Allah rızasını kazanmaya çalışan bir site yöneticisi ve yazarım.

0 Yorumlar:

Yorum Gönder