Hüvallahüllezi Okunuşu Türkçe Meali Arapçası Ve Faziletleri

Hüvallahüllezi Okunuşu Türkçe Meali Arapçası Ve Faziletleri

Hüvallahüllezi Okunuşu Türkçe Meali Arapçası Ve Faziletleri

hüvallahüllezi suresi türkçe,hüvallahüllezi suresi ezberle,hüvallahüllezi suresi anlamı,hüvallahüllezi suresi oku,hüvallahüllezi suresi türkçe okunuşu,hüvallahüllezi suresinin fazileti,hüvallahüllezi suresi arapça yazılışı,hüvallahüllezi suresi meali,hüvallahüllezi suresi kaç ayet,hüvallahüllezi suresi hangi cüzde,hüvallahüllezi suresi kaçıncı cüz,hüvallahüllezi suresi diyanet,hüvallahüllezi suresi hangi namazdan sonra okunur,hüvallahüllezi suresi hadisi,huvallahullezi hasr suresi,hüvallahüllezi suresi video,hüvallahüllezi suresi yazılışı,haşr suresi 22-24 ayetleri(hüvallahüllezi),


Hüvallahüllezi Suresi Arapçası

Hüvallahüllezi Suresi Arapçası


Hüvallahüllezi Suresi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
22- Hüvallâhüllezi lâ ilâhe illâ hû. 'Âlimü'l-ğaybi veş-şehâdeh. Hüver-rahmânür-rahîm.
23- Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El-melikül-kuddûsüs-selâmül-mü'minül-müheyminül-'azîzül-cebbârul-mütekebbir. Sübhânellâhi 'ammâ yüşrikûn.
24- Hüvallâhül-hâlikul-bâriül-müsavviru lehül-esmâülhüsnâ. Yüsebbihu lehü mâ fis-semâvâti vel-ard. Ve hüvel-'azîzül-hakîm.



Hüvallahüllezi Suresi Türkçe Meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
22- O öyle Allah ki ondan başka Tanrı yok gaybı da bilir şehadeti de, O Rahmân'dır, Rahîm'dir.
23- O öyle Allah ki ondan başka tapılacak yok, öyle melik (Padişah) ki kuddus, selam, iman ve emniyyet veren mü'min, gözeten koruyan müheymin, Azîz, Cebbar, mütekebbir, tenzih o Allah'a muşriklerin şirkinden.
24- O öyle Allah ki Halık, Barî, Müsavvir O, en güzel isimler (Esma-i hüsnâ) onun, bütün göklerdeki ve yerdeki ona tesbih eder, O öyle Aziz öyle hakîmdir.



Hüvallahüllezi Suresi Faziletleri

Sabah ve akşam üç defa (besmeleden önce) “Eûzü billâhi’ssemîi’l-alîmi mine’ş-şeytâni’r-racîm” dedikten sonra Haşr Sûresi’nin son üç âyetini okuyanlar için büyük müjdeler içeren hadisin sıhhat derecesiyle ilgili eleştiriler bulunmakla beraber özellikle sabah namazlarından sonra bu üç âyetin okunması gelenek haline gelmiştir. (bk. Tirmizî, “Sevâbü’l-Kur’ân”, 22; Müsned, V, 26; Dârimî, “Fezâilü’l-Kur’ân”, 22; Emin Işık, “a.g.m.”, XVI, 426)
Malik b. Yesâr`dan rivayet edildiğine göre Rasûlüllah (sav) şöyle buyurmuştur: “Kim sabahleyin üç defa “euzubillahis-Semî`il-Alîmi mines-şeytanirracım” der, sonra Haşr suresi`nin sonundaki üç ayeti okursa Allah kendisine yetmiş bin melek vekil kılar, bunlar akşama kadar o kişiye dua ve istiğfar ederler. Eğer o gün vefat ederse şehid olarak ölür. Bunu akşamleyin okuyan da aynı derecededir.” (Tirmizî, Müsned, Beyhakî, Taberani, Ibn Kesîr).
Rivayetlerin çoğunda son üç ayetten bahsedilmekle beraber, “Levenzelnâ`dan aşağısı” diyen rivayetler de vardır (bk. Kurtubî, XVNI/1).
Rivayetler ışığında sabah ve akşamleyin, tercihen namazların bitiminde, üç defa “Euzü billahi`s-semî`il-Alimi mine`ş-şeytânirracîm…” diyerek “Lev-enzelnâ”dan aşağı dört ayeti (iki rivayetin arasını bulmuş olarak) okumak müstehaptır. (Hz. Peygamber’in bazen işleyip bazen terkettiği, âlimlerin ve sâlih kulların öteden beri yapageldikleri ve tavsiye ettikleri fiil ve davranışlara dinî terminolojide müstehap denilir.)

Hüvallahüllezi Suresi Videosu



Yazar Eğlen Radyo

Sizlerin dini ve islami yönden gelişmeniz ve eksikliklerinizi gidermeniz için yazılar yazmaktayım,sitemizi sizler için geliştirmekteyim.Sitemden hiçbir şekilde maddi gelir sağlamamaktayım.Derdim insanların islami yönden eksikliklerini gidermek Allah rızasını kazanmaya çalışan bir site yöneticisi ve yazarım.

0 Yorumlar:

Yorum Gönder